Xorg-x11-drv-intel CR Update Breaks X Server For Intel HD520

Home » CentOS » Xorg-x11-drv-intel CR Update Breaks X Server For Intel HD520
CentOS 3 Comments

Hi,

As a consequence of rolling out CR updates on Latitude E7470 (Skylake
chipset), X would no longer start until I rolled back all of the
xorg-\* packages. And to be more precise, looks like the culprit is
xorg-x11-drv-intel:

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id45583

as the CR package release version matches the one mentioned in Comment
#2, in the regression context.

I’ve already submitted a bug report: https://bugs.CentOS.org/view.php?id717

so I just wanted to bring this issue to attention of anyone who’s
running this chipset/VGA.

Thanks, Milos.

3 thoughts on - Xorg-x11-drv-intel CR Update Breaks X Server For Intel HD520

  • Do you use .conf file for your intel GPU? I had a conf file in
    /etc/X11/xorg.conf.d for my intel GPU and X was unable to start. But when I
    removed it it is able to start. Try it and let me know if it works for you
    :)

  • It seems that on RHEL bugzilla they resolved the issue the same way:

    Nevermind – my issue appears to be due to having previously forced the intel driver and uxa acceleration. Removing this allowed X to start.

  • No, there’s no conf file and there never was. I tired generating one,
    but it didn’t help.

    Besides, having to use xorg.conf, after X server worked without one in
    the previous release would be a step back, and the wrong path to take. Support for Skylake graphics is clearly
    there, so this shouldn’t happen.

    Quoting “vychytraly .” :

LEAVE A COMMENT