(maybe) Eth1 Problem On CentOS-6.3

Home » CentOS » (maybe) Eth1 Problem On CentOS-6.3
CentOS No Comments

I seem to have resolved this issue by installing the alternate kernel module for this chip set available from elrepo.

# /sbin/lspci -nn | grep -i net
. . .
01:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev03)
. . .

# /sbin/lspci -n | grep ’01:00.0′ 01:00.0 0200: 10ec:8168 (rev 03)

Using the the device id (10ec:8168) to search:

http://elrepo.org/tiki/DeviceIDs

shows that this matches: r8168.ko

pci 10EC:8168 kmod-r8168

# yum whatprovides kmod-r8168
. . .

kmod-r8168-8.031.00-1.el6.elrepo.x86_64 : r8168 kernel module(s) Repo : elrepo Matched from:
. . .

# yum install kmod-r8168
. . . Setting up Install Process Resolving Dependencies
–> Running transaction check
—> Package kmod-r8168.x86_64 0:8.031.00-1.el6.elrepo will be installed
–> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

=============================================================================== Package Arch Version
Repository Size
===============================================================================Installing:
kmod-r8168 x86_64 8.031.00-1.el6.elrepo elrepo
73 k

Transaction Summary
===============================================================================Install 1 Package(s)

Total size: 73 k Installed size: 533 k Is this ok [y/N]: y Downloading Packages:
. . .

This seems to have cleared up the problem on both hosts but, only time will tell.

LEAVE A COMMENT